NOOIT MEER LEKRIJDEN-NOOIT MEER POMPEN!

NOOIT MEER LEKRIJDEN-NOOIT MEER POMPEN!
27 januari 2019 Maarssen
In Blog

WERELDNIEUWS! SCHWALBE AIRLESS SYSTEM:

NOOIT MEER LEKRIJDEN EN NOOIT MEER POMPEN!

100 procent onderhoudsvrij fietsen: hiervoor brengt Schwalbe nu het revolutionaire Airless System op de markt. De binnenband van het systeem bestaat uit een extreem elastisch thermoplastisch Polyurethaan dat voor een lichte loop en comfort zorgt. Montage en verkoop vinden exclusief plaats via de gecertificeerde vakhandel!

Rondom zorgeloos – dit mag je bij deze band letterlijk nemen. Eenmaal gemonteerd kan er, bij normaal gebruik, tot wel 10.000 kilometer zorgeloos gefietst worden met het Airless System – zonder onderhoud, nooit meer lekrijden en nooit meer pompen. Met een gevoelsmatige luchtdruk van rond de 3,5 bar zijn de rijeigenschappen vergelijkbaar met die van een binnenband. “Betreffende het comfort, de levensduur en het onderhoudsvrije systeem, biedt ons Airless System voor het eerst een echt alternatief voor de binnenband”.

Wat men zich tot nu toe slechts kon wensen wordt dit seizoen realiteit. Fietsers die nooit meer lek willen rijden en pompen zijn bij Ekeris Fietsplezier en Giant Store Utrecht aan het juiste adres. . Ook E-bikes, die op grond van hun hoge gewicht, hogere snelheden en hogere belasting in bochten, hogere eisen aan een band stellen, profiteren van de lange levensduur en het onderhoudsvrije Airless System.

Duizenden mini-luchtkussentjes – nieuwe dimensie in “veerkracht” 
Massieve binnenband systemen bestaan al. Wat dit nieuwe Airless System zo buitengewoon maakt, zijn de technische eigenschappen van de foamdeeltjes, bestaande uit thermoplastisch polyurethaan (E-TPU), bekent onder de merknaam Infinergy® van BASF. Het is overigens hetzelfde materiaal dat in de zolen van Adidas BOOST hardloopschoenen gebruikt wordt. Zo heeft de Airless tube een uitstekende demping, biedt het veel comfort en geeft zelfs een energieboost dankzij de uitmuntende flexibiliteit van het materiaal.

De sensationele veerkracht maakt hét verschil in vergelijking met de tot dusver gebruikte foamsoorten voor solid tubes. De fysieke kracht waarmee het gecomprimeerde materiaal weer naar haar oorspronkelijke vorm terugveert, is bij dit E-TPU foam meer dan tweemaal zo hoog dan bij bestaande systemen. De oorzaak: het E-TPU foam bestaat uit duizenden hermetisch verzegelde luchtkogeltjes. Ze vormen samen een zeer elastisch luchtkussen, dat niet wordt beïnvloed door permanente belasting veroorzaakt door continu rollen en grote temperatuurschommelingen.

„De Airless tube met zijn duizenden mini luchtkussentjes en enorme regeneratie vermogen biedt geweldige voordelen ten opzichte van huidige materialen voor massieve binnenbanden en is een echt alternatief voor de binnenband“. Waar 0% onderhoudsvrij systeem de prioriteit heeft, verslaat het Airless System de binnenband.

Exclusief bij Ekeris Fietsplezier & Giant Store Utrecht– Montage van het Airless System
Het Schwalbe Airless System wordt met een speciale montage tool gemonteerd. De montage is uitsluitend bij de fietsvakhandel mogelijk en alleen door fietstechnici, die na een training van Schwalbe gecertificeerd zijn. Een leek kan dit systeem niet monteren.

Het systeem bestaat uit een Airless band in de afmeting 40-622, een Airless tube uit wit thermoplastisch polyurethaan en een blauwe Airless ring. Deze ring zorgt voor compatibiliteit van het systeem met de verschillende velgmaten. Het systeem is geschikt voor velgen met een velgbedbreedte van 19 tot 21 millimeter. In de verkoop heeft een Airless System – met één band, tube en ring – voor één wiel een consumenten adviesverkoopprijs van 84,90 Euro (excl. montage).

 

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*